Popravilo drsne ploskve

Popravilo smuči

Imate izsušeno in poškodovano drsno podlago smuči? V našem servisu vam popravimo smuči in na novo vrežemo strukturo.

Popravilo drsne podlage smuči ni zapleten postopek, je pa potrebno imeti veliko opreme, ki ni poceni. V našem servisu smuči popravilo opravimo v 6 korakih:


PREGLED STANJA SMUČI:
Najprej se lotimo pregleda smuči in določimo s katero metodo se bomo popravila lotili. Manjše poškodbe popravljamo s P-TEX svečko, večje pa praviloma z dvokomponentno maso. 


ČIŠČENJE PODLAGE:
Preden se lotimo zalivanja poškodb, je potrebno drsno podlago dobro očistiti, saj v nasprotnem primeru nova masa kmalu odpade in smučko boste morali znova popravljati. Čiščenje poteka z grobo bakreno krtačo, večje poškodbe pa ščistimo s posebnim dletom.


ZALIVANJE POŠKODB:
Kot smo že zgoraj omenili manjše poškodbe zalijemo s P-TEX svečko, katero je predhodno potrebno segreti, oziroma jo prižgati. Večjih poškodb pa se lotimo z dvokomponentno maso, ki je neobčutljiva na temperaturno razliko in zdrživ večjih razpokah veliko dlje kot P-TEX.


ODSTRANJEVANJE ODVEČNE MASE:
Ko se masa posuši in ohladi je potrebno odvečno maso s kovinskim strgalom odstraniti, saj bi nam v nasprotnem primeru motila pri nadaljnem delu.


RAVNANJE DRSNE PODLAGE:
Predzadnji korak pri popravilu drsne podlage je ravnanje le-te. To je mogoče kvalitetno narediti le s posebnim strojem. Le tako bo drsna ploskev zares ravna.


VREZOVANJE STRUKTURE:
Ker vemo, da je sneg pogosto moker, je potrebno v drsno podlago smuči vrezati zelo majhne kanalčke, ki omogočajo kapljicam vode, da le-te odtekajo. Tako izboljšamo drsnost smuči in tako tudi pripomoremo k lažjemo kontroliranju smuči ne le pri vožnji naravnost, ampak tudi v zavojih.


Spodaj smo vam pripravili galerijo slik, ki prikazujejo celoten postopek obdelave drsne ploskve smuči.

servis smuči popravilo ploskve

Začetno, slabo stanje smuči 

ski servis obnova drsne ploskve

"Zalivanje" poškodb

obnova drsne ploskve smuči

Stanje po "zalivanju"

ski servis popravilo poškodb

Odstranitev odvečnega P-TEXa

ski servis popravilo

Po brušenju ploskve

ski servis ljubljana

Končna razlika po servisu