servis smuči prepustite strokovnjakom 2

Zakaj prepustiti servis smuči strokovnjakom?

Znanje, stroški, čistoča.

  
Glede na to, da se cene smučarskih vozovnic venomer povečujejo in smučarski dan kar nekaj stane je edino pravilno, da se na smučišče odpravite s pravilno pripravljenimi smučmi. V nasprotnem primeru je smučanje nevarno, obenem pa tudi ne izkoristite vsega potenciala opreme, znanja in sposobnosti.

Primerno in strokovno pripravljena smučka bo lažje vodljiva, hitrejša, agilnejša. Ponujala bo več oprijema v zavoju in izboljšala vse zmogljivosti smuči. Mnogi menijo, da lahko sami doma pripravijo smuči, vendar je le peščica tega res sposobna. Za dober servis smuči so potrebne izkušnje, znanje in tudi vrhunsko orodje. Poleg tega pa je to delo, če nimate primernega prostora, delavnice, umazano in vam vzame precej časa. Ročna servis smuči navsezadnje vzame veliko časa, ki pa ga v današnjem načinu življenja primanjkuje. Poudariti je potrebno, da le oster robnik in nekaj voska na drsni ploskvi ni dovolj, da bi bila vaša smučka dobro pripravljena za popolne zavoje na snežni podlagi.
Strokovnjaki, ki v našem servisu pripravljamo smuči smo se urili in še vedno delujemo v tekmovalnem smučanju, zato poznamo vse postopke popolne priprave smuči. Poznamo aktualne razmere na smučiščih in znamo individualno pripraviti smuči vašemu znanju, željam in opremi. 

Čeprav ste rekreativni smučar in ne rabite biti najhitrejši na smučišču je vseeno potrebno da imate smuči redno servisirane, saj boste tako bolje izkoristili smučarski dan ter zmanjšali možnosti nastanka poškodbe.